Choď na obsah Choď na menu
 


fortnite

Všetci nadšenci, ktorí sa tejto pecky už nevedia dočkať, sa môžu prihlásiť pre získanie beta verzie pre systém iOS, ktorá odštartuje už 12. marca. Pozvánky by sa mali začať rozposielať krátko po jej spustení. Všetci hráči, ktorí takúto pozvánku dostanú, budú mať možnosť poslať určitý počet pozvánok aj svojim priateľom. Na podporu pre Android si však budeme musieť ešte pár mesiacov počkať.

Mobilná verzia Fortnite Battle Royale bude podporovať cross-play a cross-progression medzi Playstation 4, PC, Mac, iOS a následne aj Android verziou hry. Tieto dve funkcie vám umožňujú hrať proti hocikomu, nech už hrá na hociktorej platforme.

Microsoft sa so Sony neplánuje zabávať

Na zozname platforiem, ktoré budú funkciami disponovať, chýba Xbox One. Zdá sa, že konzola sa neplánuje zapojiť do celej spomínanej cross-platformzábavy.

Epic Games prostredníctvom príspevku na svojom blogu oznámil, že funkcia cross-platform je v „partnerstve s našimi priateľmi zo Sony,“ čo môže absenciu Microsoftu vysvetľovať. Čisto z technického hľadiska, cross-play medzi konzolami Xbox One a PS4 bude vo Fortnite určite možný.

Sony už v minulosti totiž nereagoval na podnety Microsoftu ohľadom cross-platform funkcie medzi konzolami Xbox One a Playstation. Spoločnosť minulý rok na evente E3 povedala, že nemá záujem o cross-platform hranie pre hry ako Minecraft a Rocket League, najmä kvôli bezpečnosti mladších hráčov.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.